Overenskomst med offentligt ansatte betyder færre hænder

"Flere hænder," lyder kravet fra offentligt ansatte rundt omkring i landet for øjeblikket

Slettet Bruger,

24/04/2008

"Flere hænder," lyder kravet fra offentligt ansatte rundt omkring i landet for øjeblikket. Men de tre-årige overenskomstaftaler, som de selv har indgået med de offentlige arbejdsgivere, resulterer i lige præcis det modsatte, nemlig en mindsket arbejdstid som svarer til 1.500 fuldtidsansatte, skriver business.dk.

"Det er ting, som trækker i den forkerte retning, og som kan have afsmittende indflydelse på, hvor meget arbejdskraft, der skal hentes med andre virkemidler," siger Jørgen Søndergaard, formand for Arbejdsmarkedskommissionen, til business.dk

Det er aftalerne om betalt fri på barnets 2. sygedag, udvidet mulighed for at holde forældreorlov med løn og ekstra seniorfridage i overenskomsterne, som resulterer i de færre hænder. LO-formand Harald Børsting mener imidlertid ikke, at fagbevægelsens overenskomster koster for dyrt på arbejdsudbuddet.

"Forud for overenskomstforhandlingerne er vi altid meget opmærksomme på, hvor meget af vores velfærdsfremgang vi tager ud som fri tid. Men det er fortænkt at lave et regnestykke over, hvor meget arbejdsudbud indførslen af barns 2. sygedag koster. Der er først og fremmest tale om, at forældre får økonomisk kompensation for noget frihed, som de er nødt til at tage, hvis børnene er syge," siger LO-formand Harald Børsting til business.dk.

[email protected]

Kilde: