Otte politikere kræver 150.000 tilbagebetalt af Løkke

Otte tidligere amtspolitikere fra fire forskellige partier kræver nu, at finansminister Lars Løkke Rasmussen tilbagebetaler 148

Slettet Bruger,

11/06/2008

Otte tidligere amtspolitikere fra fire forskellige partier kræver nu, at finansminister Lars Løkke Rasmussen tilbagebetaler 148.000 kroner for taxakørsel fra tiden 1998-2001, hvor han var amtsborgmester i Frederiksborg Amt. Det skriver Ritzaus Bureau.

For at komme videre med sagen beder de forhenværende amtspolitikere Tilsynsrådet om at konstatere, at det daværende amtsråd aldrig har bevilget pengene til Løkkes taxakørsel.

"Det daværende amtsråd har aldrig bevilget en medfinansiering af tidligere amtsborgmester Lars Løkke Rasmussens forbrug af taxa i forbindelse med hans aktiviteter som folketingsmedlem og næstformand for Venstre. Det er også vores opfattelse, at disse aktiviteter falder klart udenfor de formål, Frederiksborg Amt lovligt vil kunne medfinansiere," skriver Finn Hansen (K), Ove Alminde (K), Uffe Thorndahl (K), Karin Falkencrone (NA), Conny Dideriksen (S), Per Seerup Knudsen (S), Carsten Bo Jensen (S) og Tonny Husted Nielsen (SF) i et fælles brev til Tilsynsrådet, som Ritzau har set.

Baggrunden for deres henvendelse er en gennemgang af Lars Løkke Rasmussens taxaforbrug, som Danmarks Radio har stået for. DR har konstateret, at for 148.000 kroners vedkommende har Løkke ikke oplyst, hvilket amtsligt formål kørslen havde. DR har endvidere sandsynsliggjort, at der for mange tures vedkommende var tale om kørsel, der netop ikke havde noget med amtet at gøre. Lars Løkke Rasmussen har ikke ønkset at forholde sig til sagen.

"Lars Løkke Rasmussen har blandet æbler, pærer og bananer sammen. Hvis Løkke er til møde i Søllerød om situationen i Venstre, så er det Venstre, der skal betale. Er han i Folketinget, så er det Folketinget, der skal betale. Handler det om amtet, så betaler amtet," siger Finn Hansen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: