Otte danske aviser skal undskylde for Muhammed-tegninger

Et brev fra en advokat i Saudi-Arabien, som kræver en undskyldning for offentliggørelsen af Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i tu...

Slettet Bruger,

01/09/2009

Et brev fra en advokat i Saudi-Arabien, som kræver en undskyldning for offentliggørelsen af Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, er nu landet hos i alt otte danske aviser. Det skriver Ritzaus Bureau.

Aviserne trykte tegningen i februar sidste år som illustration til historier om, at der ifølge PET havde været planlagt et attentat mod Kurt Westergaard.

Ifølge Ebbe Dal, der er adm. direktør i Danske Dagblades Forening (DDF), drejer det sig om disse aviser: Berlingske Tidende, Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, MetroXpress, Kristeligt Dagblad, Information og Der Nordschleswiger.

Ebbe Dal understreger, at dagbladenes forening ikke pr. refleks vil "hidse sig op over noget, som muligvis viser sig at være en meget lille sag".

"Men nu prøver vi at komme til bunds i, hvad der gemmer sig bag brevet, og under alle omstændigheder er der tale om helt uacceptable krav," siger han til Ritzau.

[email protected]

Kilde: