Oprør hos De Radikale: Folketingsgruppen er faldet af på den

Det Radikale Venstre nærmer sig spærregrænsen i de seneste meningsmålinger, og det har fået en gruppe af yngre radikale, der kalder sig Det nye ku...

Slettet Bruger,

21/02/2009

Det Radikale Venstre nærmer sig spærregrænsen i de seneste meningsmålinger, og det har fået en gruppe af yngre radikale, der kalder sig Det nye kuld, til at gå i kødet på den radikale folketingsgruppe. Det skriver Ritzau.

"Den radikale folketingsgruppe er faldet af på den. Den gør for lidt, den er for pæn, og den har ikke forstået, at tiden er løbet fra det artige midterparti, der kunne forhandle sig til indflydelse," siger Zenia Stampe, næstformand i Det Radikale Venstre, til Ritzau.

Stampe mener, at der står et nyt hold radikale parat i kulissen, som snart bør overtage førerrollen i partiet. Hun kalder denne gruppe for Det nye kuld. Gruppen består ud over Zenia Stampe blandt andre af Manu Sareen fra Københavns Borgerrepræsentation, partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet, Sofie Carsten Nielsen, og redaktør for det radikale medlemsblad Søren Højlund Carlsen.

I løbet af foråret vil gruppen arrangere tre dogmemøder rundt i landet, der skal få Det Radikale Venstre til at fremstå mere principfast og stærkt

"Skal vi vende stemningen, skal vi gøre op med den forligssøgende dukselinje og i stedet bruge energien på at sætte dagsordener end på at flytte fem kommaer i finansloven - vi skal være et synligt værdiparti, ikke et usynligt midterparti," siger Zenia Stampe til Ritzau.

[email protected]

Kilde: