Oppositionen utilfreds med regeringens CIA-undersøgelse

At lade regeringen undersøge anklagerne om hemmelige CIA-transporter slår ikke til, mener oppositionen

Slettet Bruger,

31/01/2008

At lade regeringen undersøge anklagerne om hemmelige CIA-transporter slår ikke til, mener oppositionen. Både Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten kræver en uafhængig undersøgelse, beretter politiken.dk.

Anklagerne kommer fra DR-dokumentaren "CIA's danske forbindelse", der hævder, at USA transporterede hemmelige fanger gennem dansk luftrum. Regeringen vil foretage en undersøgelse af påstandene, men det er ikke nok, mener SF's udenrigsordfører, Holger K. Nielsen.

"Vi har stadig brug for en uvildig undersøgelse, men det er positivt, at regeringen har skiftet attitude. Nu anerkender man, at der er et problem, og det er et fremskridt," siger Holger K. Nielsen ifølge politiken.dk.

Kritiske spørgsmål
Socialdemokraternes udenrigsordfører, Mogens Lykketoft, frygter, at regeringener bange for at gå kritisk til de amerikanske myndigheder.

"Jeg håber, at et flertal i Folketinget meget præcist vil sige til regeringen, hvad det er for spørgsmål, der skal besvares," siger Mogens Lykketoft, som forklarer, at oppositionen vil forsøge at pålægge regeringen det ved en hasteforespørgsel formodentlig i næste uge.

DF og NA: Vi er tilfredse
Regeringens undersøgelse møder dog opbakning fra både Ny Alliance og Dansk Folkeparti.

"Vi er tilfredse med, at regeringen kigger på alle de ting, som er blevet fremhævet i dokumentaren, og hvis der er så er noget, vil man tale med amerikanerne," siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen ifølge politiken.dk.

[email protected]

Kilde: