Oppositionen kritiserer Foghs spindoktor for at lægge pres på TV2

Oppositionen finder det foruroligende, at statsminister Anders Fogh Rasmussens pressechef, Michael Ulveman, tilsyneladende har blandet sig i, hvem...

Slettet Bruger,

25/01/2009

Oppositionen finder det foruroligende, at statsminister Anders Fogh Rasmussens pressechef, Michael Ulveman, tilsyneladende har blandet sig i, hvem TV2 bruger som politisk kommentator. Det fortæller Ritzau.

Dette sker efter, at Information har fortalt, at Ulveman har kontaktet TV 2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, og TV2's nyhedschef, Michael Dyrby, for at høre om det er sandt, at Thomas Larsen er forment adgang på kanalen for at være for partisk i sine politiske analyser.

"Én ting er, at VK-regeringens spindoktorer prøver af få deres egne minister og historier på skærmen. Men hvis de også ligefrem prøver at plante politiske kommentatorer som støtter regeringens politik, så synes jeg ærligt talt, at vi er langt ude," siger Enhedslistens kulturordfører, Per Clausen, ifølge Ritzau.

"Michael Ulveman skal holde nallerne for sig selv, når det drejer sig om TV2's redaktionelle frihed, og det er ikke en del af hans arbejdsopgave at blande sig i, hvem stationen bruger som kommentatorer," tilføjer SF's medieordfører, Holger K. Nielsen.

TV2's nyhedschef, Michael Dyrby, afviser, at Ulveman har forsøgt at presse ham til at bruge Thomas Larsen. Årsagen til Larsen ikke længere kommenterer for TV2 er i stedet, at stationen har et overskud af politiske kommentatorer.

Han medgiver dog, at det ikke ligefrem er hver dag, at statsministerens pressechef ringer for at forhøre sig om TV2's poliske eksperter, men fastholder, at Ulveman blot stillede et åbent spørgsmål om det var korrekt, at Thomas Larsen var blevet lagt på is på grund af sine påståede partiske analyser. Dette kunne Dyrby blankt afvise overfor Ulveman.

Til Information har TV2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, ellers fremført, at det forekommer ham, "at Fogh har et meget medgørligt medie ved navn Thomas Larsen".

Sagens hovedperson, Thomas Larsen, der flere gange er blevet kritiseret for at være en partskilde, der alt for ofte udlægger begivenhederne til statsminister Anders Fogh Rasmussens fordel, har en helt anden udlægning af sagen. Han mener, at han selv har fravalgt TV2:

"Jeg har utallige gange sagt nej til TV2 de seneste måneder af den simple grund, at jeg har været optaget af et bogprojekt, og fordi jeg ikke ønsker at blive slidt ned som politisk kommentator ved at sidde alt for ofte i TV2 News," siger han ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: