Opgør om skat i Venstre

Slettet Bruger,

09/05/2007

Hvis vi ikke får ændret vores skattepolitik, løber Ny Alliance med vores vælgere. Sådan siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, til Jyllands-Posten.

"Vi afgør i sidste ende selv, hvor meget vi kommer til at tabe til dem. Og i den forbindelse bliver det helt afgørende, om regeringen vil fortsætte med at føre en tabubelagt skattepolitik," lyder det fra Peter Christensen.

Han er ikke tilfreds med debatklimaet i Venstre, hvad skattepolitik angår.

"Det står vel efterhånden ret klart, at skattepolitik ikke er noget, vi må tale om i Venstre. Dermed er vores politik på området tabubelagt," siger han til Jyllands-Posten

Ny Alliance har profileret sig selv som et borgerligt, reformivrigt parti. Og det kan blive farligt for Venstre, hvis partiet ikke tager sig sammen, mener finansordføreren. Han foreslår derfor skattelettelser til vælgerne inden næste valg.

"Men forudsætningen for, at de kan hente utilfredse vælgere hos os, er selvfølgelig, at vi giver vælgerne noget at være utilfredse over," siger Christensen.

Hans partifælle, skatteminister Kristian Jensen, er uforstående overfor kritikken. Han mener, at regeringen har en tydelig politik, når det gælder skat.

"Såfremt der er et råderum, ønsker vi at sænke skatten yderligere. Så jeg mener ikke, at problemet ligger i regeringens politik, men mere i, at Peter Christensen har glemt, hvad regeringens politik er," siger Kristian Jensen.

Den konservative skatteordfører, Jakob Axel Nielsen, håber, at Ny Alliance vil kunne presse Venstre til at acceptere skattelettelser.

Kilde: