Opfordring fra Avisen.dk: Hold ferie i udlandet for dagpenge

"Vil du tre måneder til Martinique med 25 grader varmt badevand og en månedlig tur på arbejdsformidlingen for at sige, at du stadig er ledig? Så er...

Slettet Bruger,

29/09/2009

"Vil du tre måneder til Martinique med 25 grader varmt badevand og en månedlig tur på arbejdsformidlingen for at sige, at du stadig er ledig? Så er det måske tid at tjekke listen over lande, du kan tage dine dagpenge med til i flere måneder."

Sådan lyder opfordringen fra fagbevægelsens nye medieflagskib, netavisen Avisen.dk. I en artikel med overskriften "Dagens tilbud: Tag til Martinique på dagpenge" opfordres ledige danskere til at droppe opdateringer af C.V.'et og samtaler med A-kassen til fordel for rejser til sydens sol og varme med de daglige omkostninger betalt af arbejdsløshedsforsikringen.

Allerede i dag er det muligt at rejse udenlands uden at miste dagpengene i op til tre måneder, men Avisen.dk kan meddele, at ferieopholdet fra 1. marts næste år kan forlænges til et halvt år som følge af en EU-dom. Eneste betingelse er, at man vælger et ferieparadis, som hører under et EU-land. Her kan Avisen.dk opliste 15 muligheder, bl.a. De Canariske Øer, Fransk Guyana og Ibiza.

"Der gælder samme regler i udlandet om, at du skal være arbejdsøgende og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Men det er selvsagt sværere at kontrollere," oplyser kommunikationschef Anders Tybjerg fra hovedorganisationen FTF's A-kasse til Avisen.dk.

Klik her for at læse mere på Avisen.dk

[email protected]

Kilde: