Opdigtet voldtægt gav ti dages fængsel

Slettet Bruger,

13/11/2007

Retten i Holstebro så ikke med milde øjne på den 16-årige pige, der opdigtede en grov voldtægt. Mandag blev hun idømt ti dages betinget fængsel, skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Den angivelige voldtægt skulle have fundet sted i januar, hvor pigen hævdede at være blevet slået bevidstløs og efterfølgende voldtaget i en baggård i Holstebro centrum. Politiet betegnede ved den lejlighed voldtægten som grov og utrolig makaber.

Løgn fulgte løgn
Senere viste det sig at hele historien var løgn, og ifølge pigens forsvarer, Per Broe-Andersen, skyldtes den falske anmeldelse et højt skolefravær, hvor den ene løgn tog den anden, indtil pigen havde rodet sig ud i en uberettiget voldtægtsanklage.

Dommen over den 16-årige pige er bare den seneste i en række af domme om falske anmeldelser af voldtægter. I sommer anmeldte en 22-årig kvinde, at tre sydlandsk udseende mænd havde trukket hende ind i en kassevogn i Vordingborg og voldtaget hende. Og i slutningen af oktober meldte en 32-årig kvinde fra Sønderborg sin tidligere samlever for voldtægt. I begge tilfælde indrømmede kvinderne senere, at anklagerne var opdigtede.

Opdateret 14.17

[email protected]

Kilde: