Opbakning fra politiet i Århus til de autonome: De skal beholde hus

Hvis kommunen smider de autonome ud af "Huset" i Århus, fordi det er blevet afsløret som opbevaringssted for våben, så vil det stå tomt i en period...

Slettet Bruger,

04/11/2008

Hvis kommunen smider de autonome ud af "Huset" i Århus, fordi det er blevet afsløret som opbevaringssted for våben, så vil det stå tomt i en periode, og så besætter de autonome det bare igen. Derfor skal de unge venstreekstreme - i hvert fald foreløbig - have råderet over den kommunalt ejede bygning, mener Østjyllands Politi ifølge JP Århus.

"Vi synes, at det er en god idé, at man forlænger lejemålet, indtil Huset skal bruges til noget andet. Vi har gjort den erfaring, at hvis der står tomme bygninger, så er der visse grupper, der besætter husene, og så skal vi bruge ressourcer på at rydde dem igen," siger chefpolitiinspektør John Jacobsen til JP Århus og tilføjer:

"Vi blander os ikke i det politiske liv, men rent politistrategisk er det bedst sådan."

De Konservative, der har foreslået Huset ryddet efter våbenfundet, er dybt uenige med politiet.

"Man skal ikke føre politik ud fra, at man har en trussel om ulovligheder hængende over hovedet. Der er intet i verdenshistorien, der tyder på, at appeasement-politik virker godt," siger Marc Perera Christensen, konservativ gruppeformand på rådhuset, til JP Århus og sammenligner det med de københavnske tilstande, hvor politikerne for at slippe for mere vold og hærværk i gaderne forærede de autonome et hus:

"Det er København om igen. Vi er selvfølgelig heller ikke interesserede i at få brand i gaderne, men det er et enormt skråplan, hvis man træffer en bestemt beslutning med det argument, at alternativet er ulovligheder og husbesættelser."

[email protected]

Kilde: