Offentlige arbejdspladser dumper i it-undersøgelse

Slettet Bruger,

04/10/2007

En imageundersøgelse giver dumpekarakterer til offentlige it-arbejdspladser. Syv ud af de ti lavest rangerede it-afdelinger findes således inden for stat, regioner og kommuner, fremgår det af en analyse foretaget af Ingeniørens it-avis, Version2. Avisen har bedt flere it-professionelle vurdere Danmarks 110 største it-arbejdspladser, og det er altså ikke faldet ud til de offentlige virksomheders fordel.

"Mange offentlige virksomheder har ledelsesproblemer, og langt hen ad vejen har man det image, man har fortjent. Dem, der skaber dit image, er først og fremmest dine egne medarbejdere. Jungletrommerne er helt afgørende for dit omdømme som arbejdsplads," siger kommunikationsrådgiver i Nordisk Kommunikation Pelle Carlo Nilsson til Version2.

Direktør for analysevirksomheden Gartner i Danmark, Henrik Zangenberg, mener også, at et ry om dårlig løn og politisk indblanding spiller ind på de dårlige placeringer. Der er en opfattelse af, at man bare bliver tvunget til at bruge de forkerte løsninger til de rigtige problemer, og "at it bare skal fuldføre sindssyge politikerbeslutninger," siger han.

[email protected]

Kilde: