Obama får Nobels fredspris

Mens IOC-medlemmerne ikke lod sig besnære af Barack Obamas Københavner-visit, så trives Obama-manien tilsyneladende i bedste velgående hos den nors...

Slettet Bruger,

09/10/2009

Mens IOC-medlemmerne ikke lod sig besnære af Barack Obamas Københavner-visit, så trives Obama-manien tilsyneladende i bedste velgående hos den norske Nobelkomité, der udpeger modtageren af Nobels fredspris.

Efter otte en halv måned i embedet som amerikansk præsident har Obama efter komitéens mening allerede gjort sig fortjent til prisen, fremgår det af berlingske.dk.

"Obama får fredsprisen for sin indsats for at styrke demokrati og samarbejdet mellem nationerne. Han har som præsident skabt et nyt klima i det internationale demokrati med dialog og forhandlinger," lyder begrundelsen fra Nobelkomitéens formand, tidligere stats- og udenrigsminister Thorbjørn Jagland, ifølge berlingske.dk.

Obamas rasende fart mod prisen bliver ikke mindre imponerende af, at nomineringerne til årets pris skulle være Nobelkomitéen i hænde senest 1.februar, 12 dage efter Obamas præsidentindsættelse.

Efter dagens overraskende melding står Bill Clinton nu tilbage som den eneste Demokratiske præsident de seneste 40, der ikke har modtaget Nobels fredspris. Clintons vicepræsident Al Gore fik dog fredprisen i 2007 for at styrke "kampen mod klimaændringer".

[email protected]

Kilde: