Obama er blevet hurtigere upopulær end Nixon og Carter

Barack Obama var en af de populæreste amerikanske præsidenter nogensinde, da han blev indsat for 224 dage siden, men nu er han på rekordtid faldet ...

Slettet Bruger,

01/09/2009

Barack Obama var en af de populæreste amerikanske præsidenter nogensinde, da han blev indsat for 224 dage siden, men nu er han på rekordtid faldet fra tinderne, skriver jp.dk. På blot otte måneder er han nu nået til det punkt, hvor halvdelen af befolkningen er imod ham, viser en meningsmåling fra Gallup.

Til sammenligning tog det hans forgænger, George W. Bush, 37 måneder at få halvdelen af de amerikanske vælgere imod sig. Richard Nixon tog det 25 måneder for, mens Jimmy Carter kunne nøjes med 13 måneder.

Siden Anden Verdenskrig har kun to præsidenter mistet deres popularitet hurtigere end Obama. Det var præsident Ford, da han benådede den tidligere præsident Nixon, og Bill Clinton der fik en turbulent start på sin præsidentperiode ved blandt andet at give homoseksuelle retten til at være soldater.

Det er især den trængte økonomi og de manglende resultater med sundhedsreformen, der har gjort præsidentlivet surt for Obama.

Antallet af folk, der er "stærkt imod" Obama er steget til over 40 procent, siger tal fra Rasmussen Reports. Da Obama blev indsat, var tallet blot 16 procent, skriver jp.dk.

[email protected]

Kilde: