OL-kritikere straffes af Kinas magthavere

Det kommunistiske styre i Kina gør alt for at forhindre, at OL ikke bliver brugt til at skabe opmærksomhed om regimets overgreb på sine borgere

Slettet Bruger,

23/02/2008

Det kommunistiske styre i Kina gør alt for at forhindre, at OL ikke bliver brugt til at skabe opmærksomhed om regimets overgreb på sine borgere. Den har den arbejdsløse fabriksarbejder Yang Chunlin fået at føle, skriver dr.dk.

Den 52-årige Chunlin havde hjulpet nogle kinesiske bønder med at få kompensation for den jord, som regeringen havde konfiskeret fra dem. Han var også med til at starte en kritisk kampagne om Kina og OL, da han sidste sommer blev fængslet i den nordøstkinesiske Heilongjiang-provins.

Retssagen mod ham er startet i denne uge, og Chunlin står anklaget
for at have "opildnet til statsundergravende virksomhed." En bred betegnelse, som de kinesiske myndigheder bruger til at forfølge menneskerettighedsaktivister.

Frygt og selvcensur
"
Det er en besked til alle dissidenter og menneskerettighedsaktivister: Hvis I gør sådan, så vil det også ske for jer. Vi har arresteret ham, så vi kan arrestere alle," siger Vincent Brossel, talsmand for pressefrihedsorganisationen Journalister uden Grænser, ifølge dr.dk.

Sharon Hom fra Human Rights in China mener, at den kinesiske regering skaber et klima af frygt og selvcensur.

"Det er et uforudsigeligt regime. Du aner ikke, hvem der bliver samlet op næste gang. Men du ved, at når øksen falder, så falder den for alvor," siger Sharon Hom til Ritzau.

[email protected]

Kilde: