OECD: Danske sygeplejersker har fin løn

Danske sygeplejersker tjener 15 procent mere end gennemsnitslønnen i Danmark, og det er mere end i mange sammenlignelige lande, påpeger OECD ifølge...

Slettet Bruger,

19/03/2008

Danske sygeplejersker tjener 15 procent mere end gennemsnitslønnen i Danmark, og det er mere end i mange sammenlignelige lande, påpeger OECD ifølge Jyllands-Posten.

"Lønnen for danske sygeplejersker er ikke så ringe endda. De, som er ansat på hospital, ligger 15 pct. over gennemsnitslønnen i Danmark, og dermed er de mærkbart bedre lønnet end sygeplejersker i både England og Norge," siger Jens Lundsgaard, chef for OECD's Danmark/Sverige-kontor, til Jyllands-Posten.

Netop nu behandler Forligsinstitutionen et lønkrav fra Dansk Sygeplejeråd på 15 procent stigning i løbet af tre år, men sygeplejerskerne kan snildt holde deres lønniveau i forhold til resten af arbejdsmarkedet med mindre, påpeger Jens Lundsgaard.

"Med en lønstigning på 12,8 pct. over tre år, som mange offentligt ansatte har accepteret, følger de ret præcist de lønstigninger, som ses i den private sektor. Dermed vil sygeplejerskerne bevare deres forspring i forhold til gennemsnittet," siger han og slår samtidig fast, at dansk økonomi ikke kan holde til større lønstigninger: "Med så stærke lønstigninger taber Danmark nu konkurrenceevne."

I Dansk Sygeplejeråd mener formand Connie Krockow ikke, at OECD's statistik gør megen nytte.

"Gud ske lov er vi nået så langt, at vi ligger over gennemsnitslønnen, men den sammenligning kan vi ikke bruge til noget. Vi fokuserer på uddannelse, og når vi sammenligner os med andre grupper med mellemlange uddannelser i det private - ingeniører og journalister f.eks. - ligger vi absurd lavt. Helt konkret halter vi 27 pct. bagefter de ansatte i det private, som har taget en uddannelse af samme længde som vores," siger sygeplejerskernes formand til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: