Nyvalgt kommunist forsvarer Berlin-muren

Den tyske kommunist Christel Wegner har som nyvalgt medlem af landdagen for det tyske Venstrepartiet udtalt sig åbent om revolution, forsvaret Berl...

Slettet Bruger,

15/02/2008

Den tyske kommunist Christel Wegner har som nyvalgt medlem af landdagen for det tyske Venstrepartiet udtalt sig åbent om revolution, forsvaret Berlinmuren og talt for genindførelsen af DDR's berygtede efterretningstjeneste, Stasi, i et tv-interview. Det skriver eb.dk.

"Når man opretter en anden samfundsform, mener jeg, at man dér igen har behov for sådan en myndighed, fordi man skal beskytte sig imod, at andre, reaktionære kræfter nedbryder sådan en stat indefra," sagde Wegner ifølge eb.dk på tv.

Hun ser heller ingen problemer med DRR's opførelse af Berlinmuren i 1961, der blev bygget for at holde østtyske statsborgere indenfor landets grænser. Ifølge internetleksikonnet Wikipedia, er 125 mennesker blevet skudt, mens de forsøgte at forcere muren og undslippe det østtyske rædselsregime.

Den vesttyske politikers har udløst en erklæring fra ledelsen i Venstrepartiet, hvori Wegners udtalelser betegnes som "uacceptable".

[email protected]

Kilde: