Nyvalgt folketingsmedlem: "Jeg kan takke Føtex for det danske sprog"

Slettet Bruger,

02/12/2007

Da SF'eren, Özlem Cekic, den 13. november blev valgt til Folketinget, udløste det flere gange glædestårer, fortæller hun i Jyllands-Posten:

"Det er fantastisk at være her. Jeg kan næsten ikke fatte det, og jeg har da flere gange været ved at tudbrøle: Da jeg kom ind i folketingssalen første gang, og der blev sagt velkommen, og da jeg skulle skrive under på Grundloven."

Özlem Cekic kom først til Danmark som 12-årig, og hendes første rigtige kontakt til det danske samfund var den lokale modtageklasse. Men det var ikke her den 31-årige folkesocialist lærte en helt grundlæggede forudsætning for at begå sig i det danske samfund, nemlig sproget. Det takker hun tværtimod tværtimod en kapitalistisk supermarkedskæde for.

"Jeg besluttede, at jeg ville være den første, som kom i en rigtig klasse. Det kom jeg efter tre måneder, men jeg kunne selvfølgelig ikke sproget ordentligt. Det lærte jeg først i Føtex. De lærte mig, at det ikke behøver at gøre ondt at blive rettet. Jeg kan takke Føtex for det danske sprog," siger Özlem Cekic til Jyllands-Posten.

Özlem Cekic er den første kvinde med indvandrerbaggrund, som er blevet valgt til Folketinget.

[email protected]

Kilde: