Nyt spørgsmål til Løkke: Hvorfor bruger du ikke af dine lommepenge?

Finansminister Lars Løkke Rasmussen må nu endnu engang lide den tort, at skulle redegøre i folketingssalen for sin brug af skatteydernes midler på ...

Slettet Bruger,

17/04/2008

Finansminister Lars Løkke Rasmussen må nu endnu engang lide den tort, at skulle redegøre i folketingssalen for sin brug af skatteydernes midler på private fornøjelser. Denne gang er det Enhedslisten, som gerne vil vide, hvorfor ministeren skal have ethvert nusset, lille bilag for øl, vin eller betalingsvideoer refunderet i ministeriet, når han i forvejen får udbetalt et skattefrit omkostningstillæg til netop den slags småbeløb fra Folketinget, skriver Ekstra Bladet.

Ethvert folketingsmedlem får udbetalt knap 53.000 kroner skattefrit fra Folketinget, 4.400 kroner månedligt, som der ikke skal vises bilag for. Pengene, der svarer til en indtægt på 150.000 kroner for en topskattebetalende dansker, er tænkt som en slags kompensation for de omkostninger hist og pist, som følger med, når man er et travlt folketingsmedlem på farten.

Derfor spørger Enhedslistens Per Clausen:

"Mener ministeren ikke, at han burde bruge det skattefri omkostningstillæg, som han får i sin egenskab af at være folketingsmedlem, til 'løse' udgifter i forbindelse med hans politiske arbejde - og at det i den sammenhæng er helt ubegribeligt, at ministeren 'kommer til' at bruge ministeriets midler til indkøb af cigaretter, øl, vin og spiritus?"

[email protected]

Kilde: