Nyt radiosystem til 2,5 mia. ubrugeligt

Slettet Bruger,

04/06/2007

2,5 milliarder kroner. Så meget koster det nye radiosystem, TETRA, som fremover skal bruges af Politiet og Beredskabet i hele landet. Men systemet er ustabilt og så fuld af livsfarlige fejl, at Gentofte Brandvæsen, som var gået over til systemet, har besluttet at vende tilbage til det gamle system af hensyn til brandmændenes sikkerhed. Erfaringen med det nye system kostede en 79-årig mand livet, da ambulancen kom for sent til et hjertestop.

I Københavns Brandvæsen har man også uhyggelige erfaringer med det nye radiosystem. På en terrorøvelse d. 21. marts kom svaghederne i det nye system for alvor til udtryk.

"Ambulancelederen kunne ikke komme i kontakt med ambulancerne på sin radio. Han kunne simpelthen ikke kalde dem frem til skadestedet, så han måtte bruge sin mobiltelefon. Derfor gik der en time og 20 minutter før den første patient blev kørt på hospitalet," siger Martin Winkel, der er sikkerhedsrepræsentant i ambulancetjenesten hos Københavns Brandvæsen, til BT.

Problemerne omfatter opkald, der ikke går igennem, kanaler der bliver blokeret og radioer, der går i "hyl", hvis de er for tæt på hinanden.

Kilde: