Nyt krav om forbud: Glaserede tegltage er i søgelyset

Et prisfald på glaserede tegltage har gjort dem populære som aldrig før, især de sorte, men nu kræver husejere i Århus de glaserede tage forbudt

Slettet Bruger,

27/08/2009

Et prisfald på glaserede tegltage har gjort dem populære som aldrig før, især de sorte, men nu kræver husejere i Århus de glaserede tage forbudt. Problemet er, at de angiveligt skinner naboer i øjnene, skriver Århus Stiftstidende.

"Når der er sol, kaster tagene generende lys ind til naboen. Selv er jeg kun generet af udseendet. Jeg synes, det ser herrens ud," siger arkitekt Thomas Bang Termansen, der er en af initiativtagerne til kravet, som adresseret til Århus Kommune.

Det er 90 beboere i de to kvarterer Klokkerbakken og Klokkerfaldet i Hasle Vest, der nu siger stop. De vil have byrådet til at gribe ind.

"Teglstenene kan fungere som et spejl i solskin. Det er voldsomt til tider," forklarer et ægtepar, som ønsker at være anonymt.

Thomas Bang Termansen supplerer:

"I dag forbyder man den slags tage i nye byområder. Hvis det fortsat skal være tilladt i vores område, siger man i virkeligheden: 'Det gamle område i Hasle er ikke så vigtigt - det kan godt få lov at synke lidt i niveau.'"

Klik her for at læse mere på stiften.dk

[email protected]

Kilde: