Nye overgreb på udviklingshæmmede

I december kom det frem, at socialforvaltningen i Københavns Kommune i årevis havde overset overdreven magtanvendelse fra personalets side mod de s...

Slettet Bruger,

11/01/2008

I december kom det frem, at socialforvaltningen i Københavns Kommune i årevis havde overset overdreven magtanvendelse fra personalets side mod de stærkt udviklingshæmmede beboerne på bostedet Tokanten.

Nu viser det sig angiveligt, at den også på naboinstitutionen, bostedet Lindebo, er gal med personalets behandling af de udviklingshæmmede. Det skriver berlingske.dk.

En medarbejder på stedet, Mohamed Mohamud, klagede i sommeren 2007 til kommunen over forholdene på bostedet Lindebo og sagde sit arbejde op på stedet i protest. Mohamed Mohamud berettede i en klage om problemer med magtanvendelse, frihedsberøvelse, og at personalet på stedet talte til beboerne i en grim tone.

Kort før jul henvendte en anden tidligere medarbejder på Lindebo sig til kommunen og bekræftede Mohamed Mohamuds indtryk af, at der var problemer på Lindebo, og at navngivne medarbejdere på stedet var gået over stregen.

Socialborgmester Mikkel Warming (Enh.l.) har indkaldt til pressemøde om sagen i dag kl. 13.

[email protected]

Kilde: