Nye naboer til autonomhus vil tabe penge på boligen

Det kommer til at gå ud over naboernes boligpriser, hvis det lykkes for Københavns Kommune at finde et kommunalt hus til de autonome, et såkaldt "u...

Slettet Bruger,

25/02/2008

Det kommer til at gå ud over naboernes boligpriser, hvis det lykkes for Københavns Kommune at finde et kommunalt hus til de autonome, et såkaldt "ungdomshus". Det mener ejendomsmæglerne.

"Det får en betydelig negativ effekt for boligpriserne og er bestemt noget, den enkelte boligsælger og -køber vil mærke," siger Thomas Torp, vicedirektør i Danske Ejendomsmæglere, til avisen.dk.

Derfor foreslår Dansk Folkeparti nu, at Københavns Kommune som et minimum skal kompensere naboerne økonomisk for det prisfald, som et nyt kommunalt autonomhus vil medføre.

"Beslutningen bliver taget hen over hovedet på beboerne, og ingen har lyst til at bo i nærheden af et hus, hvor folk med voldelige tendenser kommer. Som et minimum kunne kommunen stille en kompensation i udsigt," siger Marlene Harpsøe, medlem af Folketingets retsudvalg for Dansk Folkeparti.

Socialdemokraternes gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Jesper Christensen, deltog torsdag i et møde med de autonome for at komme nærmere en løsning.

"Det handler ikke om en kompensation, men om at få løst generne. Vi har netop diskuteret støj og graffiti, og vi vil hellere finde ud af, hvordan ansvaret skal placeres," siger han til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: