Nye medarbejdere har ikke nødvendige kvalifikationer

En ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation dokumentere igen det omfattende arbejdskraftsproblem, de danske virksomheder står med

Slettet Bruger,

10/05/2008

En ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation dokumentere igen det omfattende arbejdskraftsproblem, de danske virksomheder står med. Det skriver Berlingske Tidende.

"Flere virksomheder må ansætte folk uden de rigtige kvalifikationer og så efterfølgende stå for den nødvendige uddannelse. De virksomheder, der ikke kan anvende den strategi, opgiver helt at søge nye medarbejdere," siger Kim Møller Lauersen, der er chef for den ledelsespolitiske afdeling i Ledernes Hovedorganisation til Berlingske Tidende.

Undersøgelsen viser, at fire af ti stillinger i dag besættes af medarbejdere uden de nødvendige kvalifikationer, mens 15 procent af virksomhederne helt har opgivet at få nye medarbejdere til deres stilllinger. Billedet fra undersøgelse kan man sagtens genkende i Dansk Industri.

"Der er mange eksempler på, at ingeniørstillinger besættes af teknikere. I det hele taget besættes stillinger til faglærte med ufaglært arbejdskraft," siger DI's cheføkonom Klaus Rasmussen.

Erhvervslivet efterlyser skattelettelser for at øge arbejdsudbuddet, men selv om beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen kalder manglen på kvalificeret arbejdskraft for det støørste samfundsproblem, vil han ikke tale om skattelettelser nu.

"Regeringen har nedsat en skattekommission, og så længe den arbejder, skal vi ikke diskutere skat. Men virksomhederne står med konkrete problemer, og derfor lancerede regeringen for bare halvanden måned siden en stor jobplan, der skal øge arbejdsudbuddet med 8.000-9.000 personer om året," udtaler Claus Hjort Frederiksen til Berlingske Tidende.

[email protected]


Kilde: