Nye S-toge tvinges til lav fart

Slettet Bruger,

29/07/2007

I 2002 indledte DSB et projekt, der skulle sætte hastigheden på S-togsnettet op til 120 kilometer i timen. På den meget trafikerede strækning mellem Lyngby og Hillerød kan det dg først lade sig gøre om 5-7 år, skriver Berlingske Tidende.

Årsagen er Nordbanens forenklede sikkerhedssystem, der ikke er i stand til at overvåge togenes hastighed og nødbremse dem, hvis de kører for stærkt, det er ellers helt normalt for de øvrige S-togsstrækningernes sikkerhedssystemer.

Inden udgangen af september får strækningerne mellem Valby og Glostrup samt Vanløse og Ballerup den nye fartgrænse på 120 kilometer i timen. Passager mellem Lyngby og Hillerød har derimod lange udsigter til at spare nogle minutter på togrejse. Tidsplanen for opgraderingen af Nordbanen kan først laves, når politikerne efter planen i efteråret 2008 godkender en udskiftning landets signal- og sikkerhedsanlæg.

"Det betyder formentlig, at vi ikke får den vækst i passagerer, som vi havde regnet med. Den kortere rejsetid kunne ellers have givet os en halv million ekstra passagerer årligt, og dermed seks millioner kroner. En indtægt vi går vi glip af," siger Anne Pilegaard, planlægningschef i DSB S-tog til P4 København.

[email protected]

Kilde: