Nye Ny Alliance-kandidater siger nej til DF som parlamentarisk grundlag

Slettet Bruger,

27/10/2007

Mens andre partier kritiseres for topstyring, så slås Ny Alliance med helt andre problemer med deres nye kandidater. I går formåede to af partiets nye spidskandidater således at så tvivl om Ny Alliances fremtid som parlamentarisk grundlag for en VK-regering, ved ikke at være en del af et parlamentarisk grundlag, der også inkluderer Dansk Folkeparti. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det ville være en meget, meget kedelig situation at være i. Hele projektet handler altså om at isolere DF i sammenhænge, hvor de har alt for meget dagsorden. Et parlamentarisk grundlag i en blok vil være en frygtelig situation," siger Rene La Cour Sell ifølge Berlingske Tidende.

Rene La Cour Sell er tidligere direktør for Rådet for Større Færdelssikkerhed og er en af de politisk uprøvede kandidater på Ny Alliances kandidatliste. Udmeldingen, der kan give Naser Khader visse vanskeligheder i valgkampen støttes af den erfarne politiker og tidligere radikale kulturminister Ebbe Lundgaard, der nu også er sprunget ud som kandidat for Ny Alliance.

"Jeg ser ikke mulighed for at være et parlamentarisk grundlag, sådan som Dansk Folkepartis politik er formuleret i øjeblikket. Jeg respekterer fuldt ud DF som et parti med meninger og holdninger. Men jeg vil bruge al min kraft på at bekæmpe dem, og jeg er fundamentalt uenig med dem på alle leder og kanter. Men der kan være helt normale sager i Folketinget, som vi arbejder sammen om og stemmer sammen om," siger Ebbe Lundgaard.

Pia K: Peg på Helle
Hos de to kandidaters hovedmodstander Dansk Folkeparti er ulysten til et samarbejde mellem de to partier i allerhøjeste grad også til stede. Efter Jørgen Poulsens asyludmeldinger forleden og Lundgaard og La Cour Sells holdninger her opfordrer Pia Kjærsgaard direkte Ny Alliance til at hejse det røde flag.

"Ny Alliance må jo gå over og pege på Thorning-Schmidt, for det tegner mere og mere til, at det er et parti, som vil støtte Socialdemokraterne. De har også taget det skridt, at de vil have en dronningerunde, hvilket betyder, at Fogh skal gå af. Jeg synes, det er meget usikkert, hvor Ny Alliance står, og jeg vil opfordre Naser Khader til klart at fortælle, hvad partiet egentlig vil," siger Pia Kjærsgaard.

[email protected]

Kilde: