Nybyggede DR-studier ubrugelige til tv-serier

Ikke nok med, at DR's dyre Nyhedshus er utæt, så medarbejderne må bruge tæpper for at holde varmen

Slettet Bruger,

02/01/2008

Ikke nok med, at DR's dyre Nyhedshus er utæt, så medarbejderne må bruge tæpper for at holde varmen. Nu viser det sig, at de nybyggede studier er så varme, at de ikke kan bruges til at Drama-afdelingen til at filme tv-serier. Det skriver Politiken.

I forvejen er det knapt med pladsen, da der ikke blev bygget studiekvadratmeter nok til at huse afdelingen TV-Drama. Men selv den plads, der trods alt er, er reelt ubrugelig til at lave tv-serier.

"Vi lavede en kravspecifikation, da de i sin tid designede DR Byen. Og den er stump for stump blevet fraveget af forklarlige og uforklarlige årsager. Lige nu producerer vi overhovedet ikke i DR Byen, fordi ventilationsanlægget i studierne ikke har den kapacitet, der var bestilt," siger producent i TV-Drama, Sven Clausen, til Politiken.

"Festligt at møde skuespillere i kantinen"
I øjeblikket kan studierne kun bruges af B&U, der bruger lokalerne til at lave mindre udsendelser for børn. Pladsmanglen skyldes, at man har valgt at bygge de omfangsrige drama-studier i DR-Byen, hvor kvadratmeterprisen er høj. Af samme grund har man mange steder i udlandet valg at lægge dramaproduktionen på en billigere adresse. Men ikke hos DR.

"Jeg ved ikke, hvor grundfilosofien om ét DR under samme tag er opstået. Og om det overhovedet er en rigtig tankegang. Jeg er lige kommet hjem fra London, og der er ikke nogen af de produktionsfolk, jeg var sammen med derovre, der producerer hos broadcasteren, som vi gør. BBC og ITV har jo ikke kæmpe studier og omklædningsrum, dér hvor de sender. Den forhenværende generaldirektør (i DR, red.) Christian Nissen sagde, at han syntes, det var så festligt at møde skuespillere i kantinen. Men selvfølgelig var bevidsthedsniveauet nok højere end at det var det, der gjorde udslaget," siger Sven Clausen til Politiken.

I løbet af januar skal det undersøges, om ventilationsanlægget i studierne i DR-Byen kan udvides, så lokaliteterne kan bruges til at optage andet end børne-tv.

[email protected]

Kilde: