Nybroe scorer kassen

Slettet Bruger,

05/09/2007

Midt i krisen kan DRs tidligere studievært Jeppe Nybroe glæde sig over at økonomien er sikret et godt stykke ud i fremtiden. Efter at det søndag kom frem, at endnu et Nybroe-indslag fra Irak var mere end almindelig redigeret virkelighed, er DR og Nybroes samarbejde fortid. Men DR har til trods for manipulationen og stationens slunkne pengekasse alligevel valgt ikke at fyre studieværten. Det skriver Ekstra Bladet.

"Der er ikke tale om en fyring, begge parter er blevet enige om at stoppe samarbejdet," udtaler DRs nyhedschef Ulrik Haagerup til Ekstra Bladet.

Aftalen mellem parterne betyder ifølge avisen kilder, at Nybroe får "en yderst fordelagtig fratrædelsesordning". Da en fyring ville have udløst seks måneders løn, er det meget nærliggende at antage, at ordningen er lidt bedre for Nybroes pengepung. Jeppe Nybroes årsløn menes at have været på en million kroner.

"Han har fået en fratrædelsesordning, men jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad den indeholder, det er en personalesag," siger Ulrik Haagerup.

Med ordningen sikrer DR sig at ordet fyring ikke optræder i artikler om Nybroe. Ledelsen har dog bedt DRs seer- og lytterredaktør Jacob Mollerup om at undersøge, om Nybroe skulle have flere skeletter i skabet. Han er glad for, at sagen nu er slut, men er erkender at det har kostet troværdighed.

"Det pynter jo ikke. Det er klart, at det giver nogen ridser, og der skal arbejdes meget for at genvinde seernes tillid. Og det rammer altid ekstra hårdt, når det er et ansigt udadtil," udtaler Jacob Mollerup.

Jeppe Nybroe har ikke ønsket at kommentere manipulation eller fratrædelsesordning.

[email protected]

Kilde: