Ny viden er bombe under vindmøller

Miljøministeriet vildleder om støjgener ved gigant-vindmøller

Slettet Bruger,

31/01/2008

Miljøministeriet vildleder om støjgener ved gigant-vindmøller. Det hævder støjekspert, der mener, at hans forskning er blevet misbrugt til at rydde modstand mod gigant-møllerne af vejen, beretter Fyns Amts Avis.

For at få kommuner til at acceptere opførelsen af de store vindmøller, fortæller Miljøministeriet dem, at en forestående rapport frikender vindmøllerne. Gigant-møller støjer ikke mere end almindelige vindmøller, og de udsender heller ikke mere lavfrekvent støj, hævder ministeriets embedsmænd.

Professor Henrik Møller fra Aalborg Universitet er en af landets førende støjeksperter og står i spidsen for den undersøgelse, som Miljøministeriet henviser til. Og han mener, at der er tale om groft misbrug af hans resultater.

Støjer mere
"Vores resultater tyder jo netop på det stik modsatte, at netop store møller udsender mere støj end mindre, og at den lavfrekvente støj udgør en relativt større andel af støjen fra de store møller," siger professor Henrik Møller til Fyns Amts Avis.

Dette har han sammen med institutleder Børge Lindberg, Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet, gjort Miljøministeriet og Miljøstyrelsen opmærksom på i et brev. I Miljøstyrelsen lover civilingeniør Jesper Mogensen, at brevet nok skal blive besvaret. Endnu kan han dog ikke sige, hvad svaret vil blive, idet det ikke er ham alene, der skal udfærdige det.

[email protected]

Kilde: