Ny venstrevold på Nørrebro

Slettet Bruger,

02/09/2007

Borgerne på Nørrebro har muligheden for at drømme sig til eksotiske steder, som f.eks. Beirut, hvis de tager en gåtur i bydelen her til morgen. Vold og plyndringer stod på programmet på dag 3 i den såkaldte aktionsuge 69 til fordel for et nyt ungdomshus. Gaderne minder nu mest af alt om en krigszone. Der flyder med glasskår fra nabolagets butikker, hvis ejere også kan se en stor del af deres varesortiment flyde på gaden, efter venstreekstremistiske plyndringer i løbet af natten. 7-Eleven, Kvickly, Irma og McDonalds er blandt de ramte.

I alt 63 blev anholdt efter gårsdagens gadefest, der havde deltagelse af op imod 1000 deltagere og blev holdt på 6-måneders dagen for politiets rydning af Ungdomshuset. Politiet er i fuld sving med at klargøre til dagens mange grundlovsforhør.

"Vi arbejder, så det sprøjter, men det siger sig selv. at det er svært, når ingen vil sige noget. I første omgang bruger vi de politifolk, der har været med derude. Der blive tale om sigtelselser for vold mod politiet, opløb, ildspåsættelser og overtrædelsen af ordensbekendtgørelsen," siger Gunnar Nørager, den centrale vagtleder ved Københavns Politi, til politiken.dk.

Politiet brugte tåregas under nattens kampe, der fra Nørrebro Runddel spredte sig til store dele af Nørrebro.

En af politiets gruppebiler blev sat i brand, dog ikke mens der var betjente i vognen.

Aktionsuge 69 løber til på torsdag.

[email protected]

Kilde: