Ny udlændingepolitisk strid mellem S og R

Socialdemokraternes og de Radikales fælles asyludspil, der blev præsenteret en uge før valget, ødelagde partiernes mulighed for at erobre regerings...

Slettet Bruger,

07/01/2008

Socialdemokraternes og de Radikales fælles asyludspil, der blev præsenteret en uge før valget, ødelagde partiernes mulighed for at erobre regeringsmagten. Sådan lyder den socialdemokratiske analyse, og det skal ikke gentage sig. Derfor annoncerer partiet nu, at man "aldrig" mere igen vil lancere udspil på udlændingeområdet under en valgkamp. Det skriver Politiken.

"Det må ikke ske mere. Selv den mindste åbning vil blive misbrugt. Og det tror jeg er en klog lektie for os alle sammen. Det er ikke måden, vi kommer frem på," siger Henrik Sass Larsen til Politiken.

På trods af det fælles udspil om asylansøgeres mulighed for at bo og arbejde uden for asylcentrene, så bliver der ofte fundet sprækker mellem de to partier på udlændingeområdet. Sass Larsen regner heller ikke med, at partierne vil kunne nå til absolut enighed inden næste valg.

"Det vigtigste er ikke, at vi fusionerer partiprogrammer og standpunkter, det tror jeg ikke, der kommer noget godt ud af. Det vigtigste er, at vi er enige om, hvad man ikke gør i en valgkamp," siger han.

R vil ikke være med
Den enighed er dog ikke til stede endnu. Den radikale næstformand Morten Østergaard vil i hvert fald fastholde udlændingespørgsmål blandt partiets vigtigste emner, også i en kommende valgkamp.

"Jeg blander mig ikke i socialdemokraternes valgtaktik, men det er klart, at flygtninge- og indvandrerpolitikken er en væsentlig grund til, at vi skal have en anden regering. Så det vil vi også gå til valg på næste gang," siger Morten Østergaard til Politiken.

De to partier erklærer i artiklen deres fortsatte uenighed om 24-års reglen og tilknytningskravet.

[email protected]

Kilde: