Ny triumf på vej til Sarkozy

Slettet Bruger,

09/06/2007

Den nyvalgte franske præsident kommer næppe til at kæmpe med Nationalforsamlingen, når han skal søge støtte til sine borgerlige reformer.

Meningsmålinger før parlamentsvalget viser en betydelig fremgang for Sarkozys UMP. I de seneste meningsmålinger går de fra de nuværende 359 plader til et sted mellem 420 og 460 pladser i det 577 mand store parlament. Det skriver Børsen i dag.

Socialistpartiet kan se frem til at få 30 til 70 færre mandater, de har i øjeblikket 149 parlamentsmedlemmer. Det franske valgsystem med enkeltmandskredse betyder også noget nær den parlamentariske død for kommunisterne og de grønne. Og Francois Bayrou, der får nylig måtte se sig slået i præsidentvalget, må nøjes med ganske få mandater, om nogen, til sit centerparti.

Det nye parlament, der vælges i morgen og næste søndag, bliver indkaldt til en ekstraordinær sommersamling fra den 25. juni til den 10. august, hvor Sarkozy vil lynreformere det franske samfund. Det skal blandt ske gennem skattefrihed for overarbejde, stramning af regler for familiesammenføring og arbejdspligt under strejker for medarbejdere i det offentlige, blandt andet i den kollektive transport.

mol

Kilde: