Nu ryger børnechecken, hvis barnet pjækker

Nu skal børnechecken ryge, hvis forældre ifølge kriterier fra regeringspartierne og Dansk Folkeparti ikke har ordentligt styr på deres børn

Slettet Bruger,

12/11/2008

Nu skal børnechecken ryge, hvis forældre ifølge kriterier fra regeringspartierne og Dansk Folkeparti ikke har ordentligt styr på deres børn. Det har partierne besluttet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, skriver Berlingske Tidende.

"Vi tror på, at det vil have en god virkning at ramme forældrene på pengepungen, hvis de ikke sørger for en ordentlig opdragelse," siger DF-næstformand Peter Skaarup til avisen.

Børnechecken skal anulleres, når børn begår "kriminelle handlinger", har en "dårlig trivsel", "skolefravær", eller hvor forældrene ikke vil "samarbejde med myndighederne", lyder det i forslaget.

Det skal bl.a. ramme forældre, som sender deres børn på koranskole i udlandet i en måned, så de ikke kan møde i skole, siger Peter Skaarup. Men forældre, der tager deres børn med på jordomrejse i et par måneder, skal omvendt gå fri.

"Der kan være særlig gode grunde, hvor man vurderer, at der er fred og ingen fare. Så er det en anden sag. Men virker det mod integrationen, eller er det en ung, som i forvejen er på afveje, skal kommunen skride ind," siger Peter Skaarup.

Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, advarer mod idéen.

"Det her rammer den enlige mor, der nu måske skal knokle ekstra timer i Fakta for at få det til at hænge sammen. Hun bliver ikke en bedre mor af at få frataget børnepengene," siger hun til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: