Ny rekord til Danmark: Momsen højest i verden

Slettet Bruger,

26/07/2007

Det er ikke kun på skattesatserne, at Danmark ligger i top i internationale sammenligninger. Når det gælder momsen, er der ingen lande, hvor indbyggerne betaler mere. Det er en af konklusionerne i en ny skatterapport, hvor revisionsfirmaet KPMG har sammenlignet skatteforholdene i 98 lande, skriver Berlingske Tidende. Momsen er en væsentlig indtægskilde for den danske stat og bidrager årligt med mere end 20 procent af de samlede danske skatte- og afgiftsindtægter på 800 milliarder.

"Så historisk set har Danmark været imod de differentierede momssatser, som mange andre lande har. Kører man med flere satser, mister man også indtægter, som kan bruges til eksempelvis at sætte personskatten ned med," siger senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea.

Rappporten fra KPMG viser, at mange lande har sat momsen op i de senere år, blandt andet Tyskland, hvor momsen røg op på 19 procent ved årsskiftet. Analysen peger på, at stigninger særligt skyldes, at momsen har været med til at betale lavere person- og selskabsskatter

Ingen har dog været i stand til at nå det danske niveau. Af landene, der indgår i rapporten har kun Sverige og Norge en moms, der fuldt ud matcher de danske 25 procent. Med til historien hører dog at nordmændenes moms er differentieret. På fødevarer og restaurationsbesøg er momsen på 14 procent, mens der kun betales 8 procent i moms ved persontransport.

Den gennemsnitlige moms i EU er på 19,5 procent.

[email protected]

Kilde: