Ny plejeskandale i København

Endnu en ny kedelig plejesag dukker nu op i Københavns Kommune

Slettet Bruger,

02/02/2008

Endnu en ny kedelig plejesag dukker nu op i Københavns Kommune. Denne gang er det bostedet Ringbo, der får kedelige anmærkninger i en tilsynsrapport. I 2007 besøgte tilsynet stedet, hvor man blandt andet fandt en svært psykisk kvinde på sit værelse, hvor der overalt lå "et klistret lag af snavs". Det skriver Berlingske Tidende. Og der var mere.

"Kvinden havde inkontinensproblemer, og værelset stank af urin. Så meget, at personalet spurgte, om vi ikke hellere ville sidde i haven og tale med kvinden. (...) Kvinden klagede over manglende hjælp til rengøring og personlig hygiejne. Hun mente, det var sundhedsfarligt ikke alene i hendes egen bolig, men også i andre boliger," skriver tilsynet i et internt notat, som Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af.

Ringbo føjer sig dermed til listen over københavnske bosteder, der har fundet vej til medierne de seneste måneder. I december berette Berlinske om ulovlig magtanvendelse på flere bosteder for udviklingshæmmede i København. Socialborgmester Mikkel Warming siger om kritikken:

"Den tager vi naturligvis meget seriøst. Det har givet os anledning til at sætte flere initiativer i søen i forhold til arbejdet med rengøring, introduktion af medarbejdere og arbejdet med beboernes udvikling. Desuden skal vi nu til bunds undersøge, om der er fulgt op på tilsynets påbud gennem tiden."

Warming blev i de seneste sager kritiseret for ikke at have orienteret socialudvalg og pårørende. Denne gang er socialudvalg, beboere, pårørende og interesseorganisationen SIND informeret .

[email protected]


Kilde: