Ny børnebog med Muhammedtegninger

Afsløringen af mordplaner mod en af Jyllands-Postens Muhammedtegnere har ikke skræmt manden, der for to år siden gav anledning til Muhammedkrisen

Slettet Bruger,

13/02/2008

Afsløringen af mordplaner mod en af Jyllands-Postens Muhammedtegnere har ikke skræmt manden, der for to år siden gav anledning til Muhammedkrisen. Forfatter Kåre Bluitgen er klar med en ny bog, hvor børn kan se på billeder af Muhammed. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Det vil være en katastrofe, hvis vi giver efter. Vi skal i stedet blive ved med at bruge vores demokratiske rettigheder, indtil de står uantastet fast. Hvis vi først viser, at det nytter at true og slå ihjel, går det helt galt," siger han til Kristeligt Dagblad.

Det var Kåre Bluitgens besvær med at finde tegnere, der var villige til at illustrere hans første bog, "Koranen og profeten Muhammeds liv", der fik Jyllands-Posten til at udgive tolv tegninger af den muslimske profet. Han understreger, at der ikke er tale om karikaturtegninger.

"Ingen skal være beskyttet mod kritik"
"Som i min første bog er der tale om realistiske tegninger. Jeg vil gerne pointere, at jeg med min første Muhammed-bog har været ude på mange skoler med muslimske elever, som faktisk har været vældigt glade for bogen," siger Kåre Bluitgen, der også er på vej med en bog om Jesus.

Hos Dansk Pen, der er en del af en verdensomspændende organisation for skribenter, der kæmper for det frie ord, mener ikke, at nogen religion skal kunne true sig til at blive fredet for kritik.

"Det er et personligt valg, om han mener, at han kommer til at puste til ilden med sin udgivelse. Vores holdning er, at ingen religion eller ismer skal være beskyttet mere mod kritik end andre. Det er op til den enkelte forfatter at beslutte, hvor langt man vil gå med sine ytringer, så længe man holder sig inden for loven," siger den daglige leder for Dansk Pen, Mille Rode, til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: