Ny æresforbrydelse mindst hver tredje dag

Slettet Bruger,

06/12/2007

Efter drabet på den 19-årige Ghazala Khan, der blev slået ihjel af sin egen familie, blev Rigspolitiet pålagt at udforme en særlig strategi for at mindske antallet af de såkaldte æresforbrydelser. Og siden juli 2006 har i den kamp modtaget en ny anmeldelse fra danske indvandrermiljøer hver tredje dag. I alt cirka 170 anmeldelser. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi har fået anmeldelser om især trusler og vold samt drabsforsøg, og vi har rejst en del sigtelser over hele landet," siger Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter, NEC, til Jyllands-Posten.

70 procent af forbrydelserne er begået af den allernærmeste familie, og ofte i hvad der tilsyneladen er velfungerende familier. Det reelle tal på æresforbrydelser er tilmed meget højere, vurderer rigspolitiet, der bakkes op af integrationskonsulent Mohammed Rafiq.

"Man skal forestille sig, hvor meget mod der skal til, for at disse piger henvender sig til politiet. Problemet er, at der er mange flere, der har brug for hjælp," siger Rafiq.

Tallene fra Rigspolitiet viser, at det særligt er familier med tyrkisk, pakistansk og iransk baggrund, der står bag de mange æresforbrydelser.

"Man kan næsten aflæse anmeldelserne ud fra, hvor der bor mange med de pågældende nationaliteter," siger Kim Kliver fra NEC til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: