Ny Alliances vælgere delt i to halvdele

Slettet Bruger,

29/05/2007

På den ene side og på den anden side. Selv om Naser Khader har brudt med Det Radikale Venstre, må han også i fremtiden lægge ryg til vittigheder om vægelsindethed. I hvert fald hvis han skal opnå opbakning hos sin egen vælgerskare. En undersøgelse fra Ugebrevet A4 viser således at vælgerne bag Ny Alliance er delt i to næsten lige store dele, når det gælder skattepolitik og 24-års reglen, som er blandt de få politiske emner, det nye parti har offentliggjort sin holdning til.

Selvom Ny Alliances medvind blandt andet skyldes deres bud på en ny skattepolitik mener 47 procent af partiets kommende vælgere, at det nuværende skattestop skal bevares, mens 40 procent ønsker at afskaffe skattestoppet. 24-års reglen splitter vælgerskaren endnu mere. Her ønsker 45 procent reglen bevaret, mens 42 procent vil have den væk.

Naser Khader er ikke bekymret over tallene. Han peger i stedet på, at undersøgelsens resultater på områder som EU, globalisering og forhold for flygtninge i danske asylcentre, viser et værdifællesskab blandt vælgerne.

"Mange moderne mennesker afviser at blive placeret enten til højre eller til venstre. Så det, der forener os i øjeblikket, er værdipolitikken. Vi er først og fremmest et værdipolitisk parti, og det er værdierne, som vi vil bruge til at bygge vores fordelingspolitik op," udtaler Khader til Ugebrevet A4.

Han får opbakning af valgekspert og lektor ved Københavns Universitet Lars Bille. Han peger på, at utilfredsheden med, at midten er blevet væk i dansk politik, kan have større betydning, end om den enkelte vælger er enig med Ny Alliance i et og alt.

"Der er en stemning, som flere og flere ikke har det godt med, uden at de nødvendigvis kan sige, hvad det er, de ikke bryder sig om. I det lys kan der sagtens være folk, der kan leve med, at Ny Alliance ikke tilfredsstiller dem på alle områder, hvis de til gengæld kan bryde det fastlåste politiske billede," siger Lars Bille.

Ny Alliance står til 15 mandater i den seneste meningsmåling fra Gallup.

mol

Kilde: