Ny Alliance vil erstatte registreringsafgift med roadpricing

Slettet Bruger,

01/11/2007

Ny Alliance har fremlagt et trafikpolitisk udspil, der blandt andet operer med roadpricing som erstatning for registreringsafgift. Det skriver DR Nyheder. Partiet vil udstyre alle landets biler med en lille sort boks, der skal registrere, hvor meget der køres på landets veje. På den måde vil man altså indføre brugerbetaling på de danske veje.

Men de konservative frygter for konsekvenserne af forslaget. Trafikminister Jakob Axel Nielsen anser roadpricing for at være en ny skatteskrue, mens partifællen Henriette Kjær til jp.dk retter en anden anke mod forslaget.

"Det vil betyde, at hver eneste bilist får registreret sin gøren og laden, og at Big Brother kører med, hver gang man sætter sig bag et rat. Det vil medføre et overvågningssamfund, som vi konservative på ingen måde bryder os om," siger hun.

Bilfri bykerner
Et andet markant punkt i Ny Alliances trafikudspil er et forslag om bilfrie bykerner. Ifølge partiets trafikordfører, tidl. direktør i Rådet for Større Færdselssikkerhed, Rene la Cour Sell, er bykernerne nemlig slet ikke egnet til nutidens trafik.

"Ved at gøre bykerner fri for privat motorkørsel får vi et langt bedre miljø - ikke bare forureningsmæssigt, men også for menneskers trivsel og for kulturlivet i byen. Særlige veje eller baner kan være til bus og taxi, ellers forbeholdes bykernen til cykler, gående og beboere," hedder det i udspillet.

[email protected]

Kilde: