Ny Alliance vil måske skifte navn

Næste gang du skal sætte dit kryds er der måske ikke et parti ved navn Ny Alliance på stemmesedlen

Slettet Bruger,

24/08/2008

Næste gang du skal sætte dit kryds er der måske ikke et parti ved navn Ny Alliance på stemmesedlen. Det fortæller partileder Naser Khader til Jyllands-Posten.

"Vi overvejer det, men har ikke besluttet os endnu. Jeg synes ikke, at der er noget galt med navnet Ny Alliance. Det er stadig et fremragende navn, og jeg ved ikke, om det ender med, at vi ændrer navn," siger han til Jyllands-Posten.

Naser Khader understreger, at et nyt navn til Ny Alliance kun vil ske efter grundig diskussion med partiets medlemmer.

Giver indtryk af ustabilitet
Det unge parti har i de seneste måneder været igennem en turbulent periode, som har betydet store ændringer i både folketingsgruppe, vælgertilslutning og politiske mærkesager. Valgforsker Hans Jørgen Nielsen mener, at et nyt navn blot vil bidrage til denne forvirring.

"Problemet er, at det giver indtryk af ny ustabilitet, når et parti skifter stort set alt ud på meget kort tid," siger han.

Nye mærkesager
Et nyt navn kan dog også betragtes som en del af den genoplivelse af Ny Alliance, som skal finde sted på partiets kommende sommergruppemøde og hovedbestyrelsesmøde. Her forventes partiet også at fremlægge fem klare mærkesager.

Mærkesagerne skal skabe en betydelig mere liberal profil, og indeholder derfor både løfter om effektivisering af den offentlige sektor og deregulering af den private sektor. Der bliver også lovet åbne grænser - men lukkede kasser.

En skattereform skal endvidere fjerne top- og mellemskatten og sænke selskabsskatten, mens adgangen til dagpenge, førtidspension og efterløn skal begrænses. Samtidig skal pensionsalderen sættes op til 67 år.

Konservative jubler
Den konservative politiske ordfører, Henriette Kjær, er glad for Ny Alliances liberale profil, og håber, at det vil gøre et eventuelt samarbejde lettere.

"Det er glædeligt, at de har erklæret sig som liberale. Det gør det nemmere at samarbejde med dem, fordi vi før ikke vidste, hvor de stod. Nu håber jeg, at de vil være med til at lave reformer på arbejdsmarkedet og skat," siger hun til Jyllands-Posten.

je

Kilde: