Ny Alliance står til at komme i Folketinget

Slettet Bruger,

08/05/2007

Ifølge meningsmålinger fra B.T. og DR står Ny Alliance til at blive valgt ind i Folketinget ved næste Folketingsvalg. Mange regeringsvælgere overvejer at stemme på det nye borgerlige parti.

Ifølge en meningsmåling fra BT er 4,6 % af vælgerne parate til at stemme på Ny Alliance, hvis der var folketingsvalg i morgen. 34,2 % svarer i målingen, at de "måske" ville stemme på det nye parti.

En anden meningsmåling fra DR peger i samme retning. Her svarer 2 % af vælgerne "ja, helt sikkert" på spørgsmålet om, hvorvidt de vil stemme på Ny Alliance ved næste Folketingsvalg. Hele 9 % af de adspurgte svarer "ja, sandsynligvis", mens 21 % svarer "måske, måske ikke".

Borgerlige begejstrede for den ny alliance
Selvom meget af opbakningen kommer fra de Radikales egne rækker, er de borgerlige regeringsvælgere også begejstrede for de nye udmeldinger fra Khader og Co. I B.T.'s undersøgelse svarer 20 % af de radikale vælgere klart ja til at stemme på Ny Alliance, og 52 % svarer måske. Hele 45 % af de Konservatives vælgere svarer, at de måske vil stemme på Ny-Alliance. I DRs undersøgelse svarer 19 % af de Konservatives vælgere, at de helt sikkert eller sandsynligvis vil stemme på Ny Alliance. Tilsvarende tal for Venstre-vælgere er 15 %.

Og de borgerlige vælgere er vigtige for det nye parti.

"Altså hvis vi får tilstrækkelig mange stemmer også fra Venstre og Konservative, så er der ikke et VKO-flertal alene, og så er det vores stemmer, der er afgørende pr. definition," siger Anders Samuelsen til DR.

Kilde: