Ny Alliance præsenterede alt godt fra havet

Slettet Bruger,

30/08/2007

Af Ole Birk Olesen

På et velbesøgt pressemøde på Christiansborg fremlagde Ny Alliance klokken 15.00 i dag partiets partiprogram. Og der var lidt for enhver smag - især hvis man er til den smag, som kan købes for penge brugt i den offentlige sektor.

Således præsenterede partiet en lang række punkter, som lagde op til at øge forbruget i det offentlige. Der skal ifølge Ny Alliance bruges flere penge på ulandsstøtte, nemlig én procent af BNI. Skolebørnene skal have gratis offentlig mad i spisefrikvarteret. Og miljøet får ikke mindst en ordentlig indsprøjtning, når man bl.a. vil omlægge brakmarker til naturområder, når der ydes støtte til både solvarmeanlæg og solceller i husholdningerne, og når der oprettes en klimafond, som ulandene kan søge støtte hos, når klimaændringer skal håndteres.

Som erhvervsmanden og Ny Alliance-støtten Asger Aamund sagde efterfølgende, da han blev spurgt, om partiet er borgerligt:

Aamund: Pyntegrønt
"Noget af det er borgerlig politik, og noget af det er grønt. Der er en del pyntegrønt til de grønne vælgere, og det er også fint nok. Med hensyn til solfangerne er det meget sympatisk, at man går ind for solfangere i et land, der aldrig ser solen, selvom jeg ikke kan vurdere om, det er økonomisk rigtigt. Men jeg må nok sige ud fra et æstetisk synspunkt, at hvis man kunne bruge solfangerne i stedet for alle de hæslige vindmøller, der har ødelagt hele det danske landskab, så er jeg med på det."

Vindmølller vil man nu også have flere af i Ny Alliance.

Partiet vil desuden omlægge bilbeskatningen, så den ikke ligger på købet af biler, men på brugen af biler.

"På lang sigt vil vi gerne indføre roadpricing," sagde partistifter Gitte Seeberg.

"Et næsten ultimativt krav"
På flygtninge- og indvandrerområdet foreslår Ny Alliance, at udlændingeloven skal deles op i en flygtningelov og en indvandrerlov, hvor sidstnævnte skal administreres i Beskæftigelsesministeriet og tage udgangspunkt i Danmarks behov for arbejdskraft. Asylcentrene skal lukkes.

Det sidste kaldte Naser Khader et "næsten ultimativt krav" til en kommende borgerlig regering

"Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at vi er med til noget efter et valg, hvis ikke asylsøgerne bor blandt os andre. Jeg har lært, at man ikke skal være ultimativ, men hvis ikke man kan se på resultatet efter valget, at der er markante Ny Alliance-aftryk, så er vi ikke med til noget," sagde Naser Khader.

Af andre markante mærkesager bakker Ny Alliance op om et socialdemokratisk forslag om at indføre 12 års undervisningspligt, og partiet ville give Danmarks Radio en håndsrækning i den økonomiske nød, som byggeriet i Ørestaden har forårsaget for den statsejede medieinstitution. Desuden vil Ny Alliance tildele unge kriminelle husarrest med elektronisk overvågning om natten og jobtræning om dagen.

[email protected]

Kilde: