Ny Alliance lover ikke at føre politik uden om regeringen

Slettet Bruger,

13/11/2007

En gentagelse af 90'ernes politik, hvor de Radikale støttede en konservativ statsminister, som blev ydmyget, hver gang de Radikale lavede politik med venstrefløjen. Sådan en rolle har mange frygtet, at Ny Alliance skulle spille, hvis de efter valget bliver tungen på vægtskålen. Men det afviser partistifter Gitte Seeberg i dag i Berlingske Tidende.

"Det er klart, at når Ny Alliance skal ind og udgøre regeringens parlamentariske grundlag, så stiller vi ikke udgiftskrævende forslag sammen med andre partier. Det er jo indlysende," siger Gitte Seeberg til Berlinske Tidende.

Ny Alliances forslag om en flad skat vejrer mange borgerlige vælgere morgenluft, men begejstringen er til at overse for andre dele af partiets program, der bl.a. inkluderer højere ulandsbistand og skolemad betalt af skatteyderne. Derfor vakte det bekymring, da NA-formand Naser Khader i sidste uges Berlingske Tidende varslede, at partiet var villig til at trække tæppet væk under statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), hvis man kunne få sin politik vedtaget sammen med oppositionen. Men den frygt forsøger Gitte Seeberg nu at slå ned.

Tom skal
"Vi vil føre en ansvarlig økonomisk politik. Derfor er det bedst, at man gennemfører udgiftskrævende forslag med de partier, som er med i finansloven," siger hun.

Den udmelding møder kritik fra Socialdemokraternes Mette Frederiksen, der mener, at Ny Alliance løber fra sine løfter.

"Ny Alliances vælgere får ikke andet end en tom skal nu, hvis de stemmer på partiet i morgen. Jeg tror, at de havde en forventning om, at Ny Alliance ville gennemføre sin egen politik, men siger Gitte Seeberg altså nu, ikke er tilfældet," siger Mette Frederiksen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: