Ny Alliance er mere regeringsloyal end Dansk Folkeparti

Under valgkampen blev der stillet spørgsmålstegn ved, om borgerlige vælgere kunne regne med, at Ny Alliance ville bakke Anders Fogh Rasmussens rege...

Slettet Bruger,

23/06/2008

Under valgkampen blev der stillet spørgsmålstegn ved, om borgerlige vælgere kunne regne med, at Ny Alliance ville bakke Anders Fogh Rasmussens regering op. Bl.a. Dansk Folkeparti var med til at så tvivl om Ny Alliances loyalitet. Virkeligheden er imidlertid, at Ny Alliance er det parti i Folketinget, der mest trofast har stemt sammen med regeringspartierne. Det viser en opgørelse, som analyseinstituttet Kaas & Mulvad har lavet for Altinget.dk.

Siden valget i november er Ny Alliance kun gået imod regeringens linie i 5,7 procent af afstemningerne. Det er under halvt så mange gange som Dansk Folkeparti, der i hele 13 procent af afstemningerne i folketingssalen har stemt anderledes end regeringspartierne.

Ny Alliances Anders Samuelsen forklarer den store loyalitet over for regeringen med, at partiet i modsætning til Dansk Folkeparti kun stiller forslag, der har chance for at blive vedtaget.

"Vi har fra starten bestemt os for, at med tre mand i gruppen giver det ingen mening at lave tomme markeringer. Vi vil ikke lave slag i luften," siger han til Altinget.dk.

Hos de Radikale kritiserer man Ny Alliance for linjen.

"De har lagt sig i slipstrømmen af Fogh, og de har siden asyldebatten været en dikkende lammehale for regeringen. Det er klart, at det ikke lever op til det, vi betragter som midterpolitik, hvor man kan arbejde til begge sider," siger den radikale folketingsgruppes næstformand, Morten Østergaard.

Enhedslisten er det parti, der oftest har stemt anderledes end regeringspartierne, nemlig i 51,1 procent af afstemningerne, skriver Altinget.dk.

[email protected]

Kilde: