Nulafgift for elbiler kan koste staten 5 milliarder

Hvis det lykkes for energigiganten DONG at opnå at få hver femte danske bilejer til at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en afgiftfritaget el...

Slettet Bruger,

09/04/2008

Hvis det lykkes for energigiganten DONG at opnå at få hver femte danske bilejer til at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en afgiftfritaget elbil, som DONG er involveret i, kan det blive en dyr affære for den danske stat. Det skriver Børsen Klima onsdag.

"Hvis man forestiller sig, at der kommer til at køre 500.000 elbiler på de danske veje, vil det umiddelbart gøre et indhug i provenuet fra registreringsafgiften på ca. 4 mia. kr. Derudover vil det også gøre et indhug i provenuet for benzin afgifterne. Så samlet set vil staten gå glip af et beløb i størrelsesordenen 5 mia. kr.," siger cheføkonom i den liberale tænketank CEPOS Mads Lundby Hansen til Børsen Klima.

Elbiler er i dag helt afgiftsfritaget, mens afgiften på en benzinbil er på 180 pct. Den nuværende afgiftfritagelse for elbiler er en del af det energiforlig, der efter et års tovtrækkeri endelig faldt på plads i slutningen af februar. Det strækker sig kun frem til 2012 - men flere partier har talt for, at afgiftfritagelsen forlænges.

Skatteminister Kristian Jensen (V) vil dog ikke komme med konkrete udmeldinger, før partierne igen samles om forhandlingsbordet, skriver Børsen Klima.

[email protected]

Kilde: