Nu skal vi skifte til ladvogn

Slettet Bruger,

04/08/2007

De seneste år er trafikbilledet blevet mere og mere domineret af firehjulstrækkere og SUV'ere. Men i april fik de store biler afgifterne forhøjet, og det har forhandlerne tydeligt kunne mærke på salget. Men nu begynder de forbrugere, der godt kunne tænke sig en stor bil, at få øjnene op for pickuppen. Den er nemlig blevet kategoriseret som en kassevogn og slipper derfor med en afgift på 30% i forhold til de 50%, som de andre firehjulstrækkere bliver ledsaget af.

"Det er stadig rimeligt nyt. Folk har ligget i dvale hen over sommeren, men nu er det begyndt så småt," siger Peter Monk, adm. dir. hos Monk Biler, til business.dk.

Og danskernes behov for store biler bliver heller ikke mindre, peger han på:

"Campingvognene bliver større og større, og snart er der ikke noget almindeligt køretøj, der kan trække dem. Fritidsmennesker bliver der også flere af, folk der gerne vil ud og opleve noget og ikke vil lade sig begrænse af terrænet."

Amerikansk kultur
Administrerende direktør for Danmarks Automobilforhandler Forening Preben Kjær mener, at danskerne med pickuppen vil tage endnu en del af den amerikanske kultur til sig.

"Det er deres mest solgte biltype. Amerikanerne kan slet ikke forstå, at vi kører på lossepladsen med affald i en personbil. Det har enhver amerikaner med respekt for sig selv en pickup til," siger han til business.dk

Producenterne er ikke tvivl om, at folk vil efterspørge flere af de store biler. De bliver nemlig løbende tilpasset bybilledet, og der lægges stadig større vægt på design og komfort end førhen.

Byg din egen SUV
Hvis du ikke synes, at en pickup ser særlig smart ud, er der råd for det, siger Peter Monk.

"I princippet kan du jo bare putte en hardtop på. Du kan få en i bilens farve, som er en lille smule højere end taget. Og så ligner den nærmest en SUV."

En hardtop er et tag, der kan monteres på den del af bilen, der ellers ville være åben.

LBO

Kilde: