Nu skal vi alle være "økobilister"

Transportminister Carina Christensen vil nu lære danskerne økokørsel, skriver Jyllands-Posten

Slettet Bruger,

06/04/2008

Transportminister Carina Christensen vil nu lære danskerne økokørsel, skriver Jyllands-Posten. Miljørigtig kørselsundervisning skal være en obligatorisk del af køreskoleundervisningen, og så skal det ind i efteruddannelsen af bus- og lastbilchauffører, mener hun.

"Erfaringer fra Sverige og Belgien viser, at man kan nedbringe udledningen af drivhusgasser fra trafikken med 5-10 pct., hvis man kører mere energirigtigt. Derfor vil vi lære danskerne økokørsel," siger Carina Christensen til Jyllands-Posten og fortsætter:

"I Sverige har man gjort det obligatorisk at lære energirigtig kørsel i forbindelse med undervisning og køreprøve for alle nye bilister. Det kunne jeg også forestille mig at gøre i Danmark."

Hun håber også, at danskere, der allerede har et almindeligt kørekort, vil sætte sig på skolebænken igen til frivillig undervisning i økokørsel i f.eks. aftenskoleregi.

"Endelig tror jeg, at mange mennesker, der har haft kørekort i en del år, vil være interesserede i at lære, hvordan man kan køre mere energirigtigt. Det kunne ske i form af frivillige, brugerbetalte kurser hos aftenskoler eller kørelærere, et kursus til måske 800 kr.," lyder det fra transportministeren.

[email protected]

Kilde: