Nu sagsøger staten sig selv

Statsinstitutionen Økonomistyrelsen vil nu sagsøge Klagenævn for Udbud, der er en anden statsinstitution, skriver Børsen

Slettet Bruger,

15/04/2009

Statsinstitutionen Økonomistyrelsen vil nu sagsøge Klagenævn for Udbud, der er en anden statsinstitution, skriver Børsen. Genstanden for sagsanlægget er statens milliardudbud af leveringen af et nyt radiosystem til politi, brandvæsen og beredskabsstyrelse. Her har Klagenævn for Udbud givet et dansk IT-firma ret i, at tildelingen af den lukrative kontrakt til Motorola er i strid med EU's udbudsdirektiv.

Økonomistyrelsen mener imidlertid ikke, at klagenævnet har taget højde for alle styrelsens synspunkter. Det opfattelse deler man imidlertid ikke i Klagenævn for Udbud.

"Klagenævnet har taget stilling til alt relevant materiale i sagen og har ikke begået sagsbehandlingsfejl," siger klagenævnets advokat, Erik Bøjle Kjær-Hansen, til Børsen.

Hollandske Nethleas og sønderjyske Damm Cellular Systems har krævet op mod 1 mia. kr. i erstatning af Økonomistyrelsen efter en udbudsproces, som man mener, var tilrettelagt, så kun Motorola kunne vinde.

"Det er højst usædvanligt, at det er klagenævnet, der bliver indstævnet. Normalt er det modparten i en klagesag, det vil sige min klient," siger Niels Chr. Ellegaard, advokat hos Plesner, der repræsenterer Damm Cellular Systems, til Børsen.

[email protected]

Kilde: