Nu mister indvandrerne igen arbejdet

De senere års jobboom har gavnet indvanderes integration på det danske arbejdsmarked, men nu hvor ledigheden igen stiger, vil indvandrerne også vær...

Slettet Bruger,

23/02/2009

De senere års jobboom har gavnet indvanderes integration på det danske arbejdsmarked, men nu hvor ledigheden igen stiger, vil indvandrerne også være de første til at miste arbejde. Det forudser et flertal af cheferne for de i alt 91 lokale jobcentre i en rundspørge, som analysefirmaet Kaas & Mulvad har foretaget for Fagbladet 3F.

Flere end hver anden chef for jobcentrene mener, at flygtninge og indvandrere fra ikke-vestlige lande har større risiko for at miste deres arbejde end etniske danskere. Ni procent er uenige, og resten er i tvivl.

Mehmet Necef, forfatter og ekspert i integration på Syddansk Universitet, deler jobcentrenes bekymring.

"Især indvandrere vil miste deres job, fordi de har mindre erhvervserfaring og kortere uddannelse," forklarer Mehmet Necef til Fagbladet 3F.

Han understreger, at det ikke er på grund af diskrimination fra arbejdsgiverne, at flygtninge og indvandrere vil blive fyret først.

"Danske arbejdsgivere går ikke op i hudfarve, men kigger på færdigheder, uddannelse og andre rationelle overvejelser, når de skal beslutte, hvem der skal fyres," siger Mehmet Necef.

[email protected]

Kilde: