Nu kritiserer den iranske elite også styret

Flere personer fra Irans elite tager nu aktivt del i protesterne mod det iranske styre og præsident Ahmadinejad

Slettet Bruger,

21/07/2009

Flere personer fra Irans elite tager nu aktivt del i protesterne mod det iranske styre og præsident Ahmadinejad. Det skriver kristeligt-dagblad.dk. Ved fredagsbønnen på Teherans Universitet i sidste uge erklærede tidligere præsident Ali Akbar Rafsanjanisåledes , at styret savner folkelig tillid og ikke lever op til til kriterierne for et islamisk styre. Og i går fulgte en gruppe af højtstående gejstlige anført af den tidligere præsident Muhammed Khatam op med kravet om en folkeafstemning, der skal vise om befolkningen er tilfreds med nuværende politiske tilstand i landet.

"De diskussioner, vi oplever nu, har hele tiden været der. Iranerne har hele tiden snakket politik og kritiseret regeringen. Forskellen er, at det nu også sker på højt niveau. Der er en åben dialog i eliten om, hvilken retning Iran skal udvikle sig i. Det er et fremskridt," siger Mette Søltoft, der er ekstern lektor ved Carsten Niebuhr Instituttet ved Københavns Universitet og ekspert i iranske samfundsforhold, til kristeligt-dagblad.dk.

Hun vurderer, at kritikken af det nuværende styre nu er nået så højt op, at det uundgåeligt må føre til reformer. Dog håber hun for iranernes skyld, at det kommer til at tage lidt tid.

"Jo mere og snak og dialog, der er, jo større er chancen for en fredelig udvikling. Der er ingen, der ønsker en ny revolution," siger Mette Søltoft til kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: