Nu falder bilerne i pris

Slettet Bruger,

30/05/2007

Bilerne er blevet billigere. Det viser en undersøgelse fra Auto Bild, hvor man har fulgt priserne på Danmarks 20 mest solgte modeller, efter at regeringens afgiftsreform er trådt i kraft. Priserne er i gennemsnit faldet med 3,1 pct. Frygt for at bilfirmaerne blot ville score afgiftsnedsættelsen selv er blevet gjort til skamme.

Der er store forskelle i besparelserne, alt afhængigt af hvilken bil man køber. Prisen for en Suzuki Ignis falder med blot 1,3 pct., hvorimod der er hele 16 pct. at spare på en Peugeot 206 1,4 HDI. Særligt de små dieselbiler bliver billigere, siger analytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk til epn.dk:

"Der er flest penge at spare på de små dieselbiler i prisklassen 180.000 kr., hvor vi typisk ser priserne falde med op til 30.000 kr. til omkring 150.000 kr."

Hvis man skal spare penge, bør man gå efter en dieselbil, der går langt på literen, fortsætter han.

"Hvis motoren bliver større end 1,6 diesel, for eksempel 2,0 diesel, så har bilen så mange kræfter, at den bruger så meget brændstof, at den ikke får gavn af afgiftsnedsættelserne, hvor grænsen går ved 18 kilometer på literen for dieselbiler."

Dette støttes af bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen fra FDM, der giver følgende råd:

"Køb en diesel, der kører langt på literen med partikelfilter, så er der flest penge at spare."

mkr

Kilde: